Home

© Privacybeleid

Aachen 2010

Aken 16 december 2010.

Op 16 december 2010 ging leerjaar 2 naar Aken. We moesten om 08.30 op school zijn. Maar de bus vertrok om 09.00. We zaten in de bus 1 of 2. Op het eerste moment wisten we nog niet in welke bus we moesten. Maar toen had meneer Theeuwen onze vraag beantwoord. Ik moest in bus 1. We moesten heel lang rijden voordat we in Aken waren.

1.15 uur na dat we zijn vertrokken waren we aangekomen in de stad Aken. We stapten uit de bus en we moesten oppassen dat we niet uitgleden want het was daar spek glad. Toen moesten we nog even kwartiertje lopen naar het centrum van Aken.Toen we daar waren aangekomen stonden in het midden van de Elisenbrunnen. Het stonk daar heel erg naar rioolwater of zo iets. In ieder geval: het stonk!!!

Toen kregen we van onze begeleider een route door Aken. Het was een foto speurtocht met vragen. Toen we eindelijk klaar waren met lopen door Aken hadden we het super koud gekregen dus we mochten van de leraren even naar de Mac Donalds om op te warmen of e mocht op de kerstmarkt rondlopen. En dat deden we ook.Op de kerstmarkt van alles te kopen van snoep tot versiersels en iets te drinken.

De hele Mac Donalds zat vol met leerlingen van het CITAVERDE College. Toen moesten we helaas terug naar de Elisenbrunnen. Daar stonden we maar miste we 2 van onze leerlingen. Toen die er waren om 14.30 konden we weer teruglopen naar de bus. We waren er allemaal dus we konden weer dezelfde bus in en terug naar school. 1.15 uur daarna konden we weer terug naar huis.

Het was een leuke dag ondanks de kou.

Joyce Kover 2C


Aken 16 december 2010,

Wij leerjaar 2 gingen op 16 december, met de bus naar Aken.

We vertrokken rond 09.00 naar Aken. Toen we aan kwamen moesten we nog ongeveer 15 minuten lopen, om in het centrum te komen. We werden toen in groepjes gedeeld. Ik zat bij 3 kinderen van mij in de klas. Waar je dan de speurtocht mee moest lopen. We kregen speurtocht 1 sommige kinderen uit een ander groepje kregen speurtocht 2. De speurtocht duurde zo ongeveer 1 uur. Na die speurtocht moest je ook nog op de kerst markt vragen beantwoorden. Dat was best wel leuk om te doen. Naar de speurtocht mochten we ook nog vrij rondlopen. Zoals bij de H&M en Mc Donalds. En je moest toen ook wel bij je groepje bij elkaar blijven. Rond 15.00 moest je terug zijn op de eind bestemming. We moesten toen ook nog even wachten toen iedereen de was. Naar dat iedereen er was liepen we weer terug naar de bus. Toen we in de bus zaten was iedereen best wel moe. Onder het rijden moest de buschauffeur nog even stoppen. Want de ramen waren beslagen. Rond 15.45 waren we weer terug op school.

Het was een super leuke dag.

Denise Willems


Speurtocht Aken.

Wij zijn met alles 2de jaars naar Aken geweest! Het was de donderdag voor de vakantie.

16-12-10

We gingen met de bus naar Aken toe. Het duurde allemaal wat langer omdat het weer niet mee zat, het sneeuwde namelijk. We gingen met 2 bussen er naar toe. Toen we er aan kwamen moesten we eerst een stuk lopen naar het centrum toe want daar moesten we de speurtocht houden. Het was ongeveer 10 minuten lopen. Daarna werden we in onze groepen verdeeld! En werden we groep voor groep weg gestuurd. Je moest 20 vragen beantwoorden en op het blaadje stond eigenlijk precies hoe je moest lopen. Je mocht ondertussen de speurtocht door naar winkels gaan en daar kijken als je de speurtocht af had. De meeste kinderen gingen naar de Mac Donalds toe. Het was een geslaagde dag en iedereen had het naar zijn zin gehad. Ook omdat we gewoon de vrijheid kregen om zelf te beslissen wat we gingen doen. Van mij mogen ze het nog een keer doen. Maar dan dat we wel met de bus precies af worden gezet waar we moeten zijn want het lopen is nogal een beetje saai.

De leraren die mee gingen waar trouwens ook heel erg leuk.

Groetjes Lynn den Haan klas 2E

Speurtocht Aken


Wij zijn de donderdag voor de vakantie met het Citaverde College uit Horst naar Aken geweest (16-12-10). We hebben daar een speurtocht gehad over Aken. We zijn met 2 bussen daar na toe geweest bus1 en bus2 met alle 2de jaars. Het was heel gezellig in de bus!!

De groepjes waren niet alleen de mensen uit je eigen klas maar alle 2de jaars door elkaar. Maar de reis duurde lang want het sneeuwde. Toen we in Aken waren moesten we eerst na de stad lopen met iedereen. Daarna moesten we ons groepje vinden en bij mevr. Heynen melden want daar kregen we de speurtocht. De speurtocht bestond uit 20 vragen en de speurtocht begon bij de Elisenbrunnen. De groepjes bestonden uit 6 tot 8 mensen. Er zijn ook leraren meegegaan dat was leuk! We mochten ook geld meenemen daarvan mochten we dingen kopen in winkels tussen of na de speurtocht. Bijna iedereen ging toen de speurtocht was afgelopen naar de Macdonalds. Ik heb veel gebouwen gezien zoals: Elisenbrunnen, Dom Aachen, Het stadhuis van Aken, Karlsbrunnen en de Geldbrunnen. Toen de speurtocht was afgelopen gingen we weer met de bus terug naar Horst. Die terug reis duurde langer dan de heenreis want het sneeuwde harder. Het was heel leuk vooral in Aken zelf want ik ben daar nog nooit geweest. Iedereen moet ook een verslag maken over Aken.


Van Amber Oosterling uit 2E.